Maling af badekar – giver badekarre nyt liv

06 august 2019
Astrid Pedersen
Maling af badekar - giver badekarre nyt liv

Et gammelt, slidt badekar vil ofte være aldeles uappetitligt. Er du selv i besiddelse af et badekar, som har set bedre dage, vil du nok have iagttaget grimme, misfarvede plamager, som føles ru i overfladen – især rundt om armaturets rør og foran badekarrets afløb. Disse plamager opstår, når emaljen bliver slidt.

Årsagen til misfarvningen er, at kalk og okker, som vandet i danske vandhaner er rigt på, vil aflejre sig i den slidte emalje. Og da disse aflejringer er ru i overfladen, vil mikrober så som svamp og bakterier have rig mulighed for at gro og formere sig. Dette betyder, at din slidte badekar ikke alene er uindbydende at betragte. Det er også forbundet med en vis helbreds risiko at bade deri. Og dette er på ingen måde befordrende for wellness og luksus.

Behold dit badekar – det kan være en gevinst

Måske har du af samme grund overvejet at skille dig af med det gamle badekar. Det er da også irriterende at have et badekar, man ikke kan bruge til andet end opret stående styrtebade, fordi det er for ulækkert til lange, varme karbade. Badekarret optager plads, som kunne udnyttes bedre med en bruseniche. Men her bør du tage et skridt tilbage og tænke dig om en ekstra gang. Dit badekar kan nemlig sagtens kommer til at stå som nyt igen – og dermed udgøre den perfekte ramme for en lækker hjemmespa. Og selv om du måske ikke selv er typen, som tager duftende karbade i stearinlysenes skær, vil dit badekar kunne udgøre et aktiv for din bolig, skulle du på et tidspunkt sælge denne.

Få det smukke, glatte look tilbage med maling af badekar

en badekarsmaler vil ved hjælp af ny emalje kunne gøre dit badekar lækkert og ensartet i overfladen på ny. Du kan læse mere på ny-emalje.dk

Flere Nyheder