Hvad man kan forvente under bisættelse?

10 november 2019
Lykke Holzmann Søby
Hvad man kan forvente under bisættelse?

Ligesom enhver anden social begivenhed kan en bisættelse udfordrende – især hvis vi ikke ved, hvad vi kan forvente. Men se med her, så kan det være at det blive mindre ubehageligt at tage til bisættelse i Randers.

For det første er det vigtigt at huske, at sæderne foran i kirken er beregnet til de nærmeste familiemedlemmer, så vælg et sæde i midten af ​​rummet, hvis du ikke er nær pårørende.

Ved nogle bisættelser kan du muligvis modtage et program der beskriver, hvad der vil ske under ceremonien. Den vil fortælle dig nøjagtigt, hvilke salmer der vil blive sunget, og hvilke bønnerne, der skal læses. Det er som et program til en teaterforestilling.

Vil folk græde?

Selv ved bryllupper og dåb græder folk. Ligesom ved en begravelse er disse vigtige livsmomenter meget følelsesladede. Det betyder, at du helt sikkert kan forvente at finde folk, der græder ved en begravelse. Det er altid nyttigt at huske at have servietter med dig. Præsten og bedemanden har sikkert også adgang til Kleenex, hvis du – eller den person, der sidder ved siden af ​​dig – har behov for at tørre øjnene.

Men faktisk kan folk også komme til at griner til bisættelse. En bisættelse er en rig bittersød blanding af sorg og glæde. Du vil se tårer, og du vil måske høre latter. Der er mange følelser ved bisættelser; nogle gange er der endda en demonstration af vrede af en eller flere af de overlevende. Forvent at folk er på deres bedste opførsel, men også at alt kan ske.

Sådan forlader du bisættelsen

Når bisættelsen er forbi, vil bedemanden og familien afskedige de tilstedeværende. Hvis familien er de sidste, der bliver afskediget, er det godt at give dem den plads og tid, de har brug for til at sige deres endelige farvel.

Gæster og familie samler sig måske uden for kirken til en rolig samtale. Hvis du nu er klar til at tage hjem, skal du gøre dit bedste for at sige et oprigtigt farvel til den bedrøvede familie.

Hvis du vælger at tage med til gravøl efter følgende, skal du kende vejen på forhånd så du ikke kommer for sent. Hvis du vælger at tage hjem lige efter kirken, skal du foretage en stille, diskret udgang. Og en ting til, husk at kontakte den efterladte familie pr. telefon i løbet af den næste uge. Giv dem tid til at tale om deres tab, og foreslå at gøre nogle ting for dem. Selvom de afviser dit tilbud, vil de være glade for at vide, at du er der for dem.

Flere Nyheder