Hvad er en plug-in hybrid?

07 december 2021
Astrid Pedersen

advertorial

Skal familiens næste bil være en miljø og klima venlig én af slagsen, i modsætning til jeres gamle benzin sluger? Så kan du med fordel læse mere om elbiler, hybridbiler og plug-in hybridbiler her.

Plug-in hybridbil, elbil og hybridbil – hvad er forskellen?

Hvis du går i overvejelser omkring anskaffelse af en klima venlig bil har du flere muligheder. Du kan vælge imellem en ren elbil, som udelukkende har en batteri drevet motor, eller en hybridbil som både kører på el og brændstof.

Hybridbiler fås ligeledes i to forskellige udgaver, nemlig almindelig hybridbil og plug-in hybridbil. En almindelig hybridbil kan ikke lades op ved hjælp af en el ladestander, men lader udelukkende batteriet op ved hjælp af forbrændings motoren under kørsel.

Du kan i modsætning til en elbil godt starte din hybridbil uden at batteriet er opladet, da bilen stadig kan benytte benzin eller diesel som brændstof. Dette er en fordel for dig som bor langt fra en ladestander og derfor har brug for at kunne køre langt uden at batteriet er ladet op.

image

Hvad er en plug-in hybridbil?

En plug-in hybridbil er mere fleksibel end en elbil eller en almindelig hybridbil idet den også kan benytte el ladestandere til opladning af bilens batteri. Derfor er en plug-in hybridbil velegnet til dig som for eksempel bor i byen med en el ladestander inden for overskuelig afstand.

Du kan benytte batteriet i forbindelse med bykørsel og dermed spare omgivelserne for udledning af usunde partikler. Og når du så kommer ud på motorvejen kan du slå forbrændings motoren til hvorved batteriet oplades på ny.

Med en plug-in hybridbil får du en rigtig god brændstof økonomi. Samtidig kan du slippe for at udlede partikler til de mest belastede områder – og så gør du noget godt for klima og miljø.

Du kan få yderligere information om elbiler, hybridbiler og plug-in hybridbiler hos Det Digitale Bilhus på detdigitalebilhus.dk

Flere Nyheder