Find din lokale bedemand i Sindal

04 januar 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Skal du arrangere en begravelse eller bisættelse for et nyligt afdødt medlem af din familie? Så bør du kontakte en lokal bedemand og få hjælp hertil.

Bedemanden håndterer og transporterer den afdøde

Når et menneske afgår ved døden vil bedemanden som regel være blandt de første som tilkaldes. En læge skal selvfølgelig fastslå dødsfaldet og udfylde en dødsattest. Men det er bedemanden som sørger for at den afdøde bliver gjort klar til begravelse eller bisættelse. Bedemanden vil se til at den afdøde iføres ligklæder og bliver lagt i kiste på reglementeret vis.

Derefter vil den afdøde af bedemanden blive transporteret til det kapel hvor vedkommende skal ligge indtil jordfæstelsen eller kremeringen skal afvikles. Og det er samtidig bedemanden som med jævne mellemrum tjekker kapellet for at sikre at alt er som det skal være.

image

Få hjælp til de praktiske opgaver hos bedemanden

I tidsrummet mellem dødsfald og bisættelse hjælper bedemanden gerne med at træffe de nødvendige foranstaltninger relateret til dødsfaldet. Der skal blandt andet indgives en dødsanmeldelse til kommunen – og den kan bedemand en hjælpe dig med. Skal der indhentes begravelses hjælp fra kommunen eller fra den afdødes private pensions eller forsikrings ordning giver bedemanden også gerne en hjælpende hånd.

Bedemanden varetager kontakten til de relevante instanser i forbindelse med begravelse eller bisættelse – for eksempel præsten og kirkekontoret i den kirke hvorfra ceremonien skal afvikles. Og en lokal bedemand vil have det bedste kendskab til kroer, gæstgiverier eller forsamlingshuse som kan lægge lokaler og bespisning til eventuelt efterfølgende reception eller gravøl.

Find den lokale bedemand i Sindal

Skal begravelsen eller bisættelsen finde sted i det nordjyske giver det mening at finde en bedemand som residerer i dette område. Her kan du med fordel vælge Baggesen Begravelsesforretning og Stenhuggeri – en af den mere velrenommerede bedemænd i Sindal. Læs mere på baggesen.dk

Flere Nyheder