Byg en legeplads til dine børn

27 december 2020
Astrid Pedersen

Står du for at skulle indrette en legeplads i din have så dine børn kan lege når de vil? Så kan du læse med i det følgende hvor du kan finde tips og tricks til indretning af legeplads.

Find en fin sandkasse til de mindste

De helt små børn stiller ikke så høje krav til lege redskaber som de lidt større af slagsen. En sandkasse imødekommer fint de mindstes behov for udendørs leg. Tumlinger elsker at lege med det fine, bløde sand som kan forvandles til sandslotte eller lækre sandkager alt afhængig af de forme, spande og skovle som er til rådighed – og børnenes egen fantasi.

Leg i sandkasse er udviklende for børnenes finmotorik og for de kreative og kognitive evner. Du kan således med stor fordel investere i en sandkasse til haven hvis du har små børn. Du behøver ikke at købe den største model – og er det trangt med pladsen i din have kan du vælge at investere i en lille plastik sandkasse som nemt kan tømmes og flyttes.

Du bør altid vælge en sandkasse med tilhørende låg således at den kan dækkes af når den ikke er i brug. På den måde kan du beskytte det fine sand mod dug og regn, og forhindre at diverse dyr bruger den som toilet i løbet af natten.

Gyngestativet – en uundværlig del af legepladsen

Ingen legeplads uden gyngestativ. Børn i alle størrelser kan finde glæde i gynger. De mindste børn skal have et blidt og kærligt skub af mor eller far, hvor de lidt større børn godt selv kan styre – og sætte fart på – gyngen. Således kan du med stor fordel investere i et gyngestativ, og skifte gyngerne ud i takt med at børnene bliver ældre. Du kan finde meget mere inspiration til din hjemmelegeplads på husblog.dk

Flere Nyheder